Hvor andre måske ser historiske uenigheder, fejltagelser og misforståelser, ser identitetspolitikken magtkonstruktioner, der skal smadres, for at en ny magt kan komme til.
Read MoreDet er jo værket, der tæller!
Spørgsmålet er naturligvis, om det er klogt at dømme folks hele virke på deres moralske habitus?
Read MoreSmå og store fornærmelser
Det er indlysende, at enhver nuancering af sproget åbner mulighed for at indse nye sider af tilværelsen, men kampen mod andres sprogbrug har bare intet med sproglig udvikling og erkendelse at gøre.
Read MoreKulturpolitik - fem forslag
Kunst og kultur er ikke bare dannet tidsfordriv, men noget, der giver nødvendig inspiration, håb og nye tanker i en omskiftelig verden.
Read MoreEn intellektuel blindgyde
Man har ikke ret, fordi man er lesbisk eller muslim eller undertrykt eller arbejder. Man har alene ret, hvis man har det bedste argument.
Read MoreFællesskabet falder fra hinanden
Problemet med identitetspolitikken er, at den flår forestillingen om et menneskeligt fællesskab fra hinanden.
Read MoreIdentitetspolitik som virus
Hvad identitetspolitikken ikke accepterer, er ufiltrerede tilkendegivelser i det åbne rum.
Read MoreSvar på leder i JP
I modsætning til Jyllands-Posten, der nyder momsfritagelse og årligt modtager en massiv millionstøtte fra staten, drives Gyldendal på markedsvilkår. Det hindrer os imidlertid ikke i fortsat at udgive vægtig litteratur.
Read MoreCorona, stat og samfund
Når coranakrisen er overstået, og hverdagen igen vender tilbage, så er hverken borgere eller samfund til for statens skyld. Det er den anden vej rundt.
Read MoreKultur som fundament for politik og økonomi
Den ansvarlighed, danskerne udviser, hele forudsætningen for vores gensidige tillid, er et resultat af vores kultur.
Read MoreOnd, hvid mand
Den hvide mand er privilegieblind og ikke værd at gå i dialog med, for han kan ikke forandre sig og se egne mangler. Var det i marxismens storhedstid, ville man sige, at han led af »falsk bevidsthed«. I dag er det nok med et affejende »okay, boomer!«
Read MoreEt andet DR
Hvis det er sådan, man i DR tolker de politiske meldinger, så er der behov for nye tolke, herunder en anden generaldirektør.
Read MoreMette Frederiksens spilleregler
Måske Mette Frederiksen for klarhedens skyld kunne tydeliggøre, hvad det præcis er for spilleregler, hun mener man skal overholde for at opføre sig ordentligt.
Read MoreBezos - åbenhedens modstander
Amazon har ifølge The New York Time forbilledligt klart forklaret en forhandler, at de »forbeholder sig retten til at afgøre om det tilvejebragte indhold giver en acceptable oplevelse (hos kunderne).«
Read MoreYtringsfrihed og mugne kinesere
Lægger man sig ud med et totalitært regime, får det konsekvenser.
Read MoreBertel Haarder og Det Kongelige Teater
At udskifte bestyrelser med et skuldertræk og indsætte en stadig aktiv politiker som formand er en grov tilsidesættelse af armslængdeprincippet og et klart svigt af den fine forvaltningsmæssige tradition, vi har haft i dette land.
Read MoreDengang man slagtede forfattere
Sara Blædels seneste roman, »Pigen under træet«, fik en temmelig dårlig modtagelse af de gamle dagblade, men blev løftet til skyerne af nettets bloggere og har siden udgivelsen indtaget bestsellerlisterne.
Read MoreTrygt og ufrit
Lad os i stedet genopfinde det Danmark, der er bevidst om, at tillid er vores fornemmeste kulturelle arv og allerstørste aktiv i fremtiden.
Read MoreEn katastrofe under opsejling?
Årgangene med den reducerede læseadfærd er først nu ved at komme igennem gymnasiet, og enten gør det ikke noget i forhold til at tilegne sig en videregående uddannelse, bestride et job med stor kompleksitet og skaffe sig den kulturelle horisont, som litteratur traditionelt har været hovedleverandør af, eller også er der en katastrofe under opsejling.
Read MoreStatslige medier i laser
Nu står vi med en statslige medieproduktion, der relativt set aldrig har været svagere. Det er en ulykke, vi selv har forårsaget.
Read More